PDF Afdrukken E-mail

In de krantenwinkel: De Oorlogskranten 1914-1918

Bijna honderd jaar geleden viel Duitsland België binnen. Sinds eind december 2013 kunt u over dit wereldschokkende nieuws lezen in de kranten van toen. De publicatiereeks De Oorlogskranten 1914-1918 herdrukt Belgische kranten uit de periode 1914-1918, in hun integrale vorm, precies zoals ze toen verschenen.

 


 Elk nummer van De Oorlogskranten bevat een selectie dagbladen met daarin de belangrijkste gebeurtenissen uit de Grote Oorlog. U krijgt een inkijk in zowel de gecensureerde als de clandestiene pers, de kranten van de gevluchte Belgen in het buitenland en de blaadjes van en voor de soldaten aan het front. Samen geven ze een uniek beeld van de oorlog die een bepalende stempel drukte op de twintigste eeuw.

 

In elke editie van De Oorlogskranten leest u ook artikels van specialisten van vandaag, om u te helpen de achtergrond en de gevolgen van de dramatische gebeurtenissen beter te begrijpen.

 

De Oorlogskranten 1914-1918 is een onafhankelijke publicatie. Het CEGESOMA verzorgt de wetenschappelijke en redactionele leiding van dit project.

 

Meer informatie op www.deoorlogskranten.be of info@deoorlogskranten.be.

 

Hans Boers

 

23 / 12 / 2013

 

Ga naar de backlist voor een overzicht van alle uitgaven.

 

 

 

 

  Terug