PDF Afdrukken E-mail

Aanbieding

In de lente van 2012 voorziet het CEGESOMA een gedeeltelijke verhuis van zijn collecties naar het nieuwe depot in de Belgradostraat in Sint Gillis. Met het oog daarop houden we een stockverkoop uit onze reserves (portkosten niet inbegrepen).

  

 Wij bieden u de interessante documentaire studie aan van de gewezen verzetsstrijder Marcel Franckson, Zélateurs & stipendiés des nazis en Fagne & Thiérache. Dissection socio-psychologique sur le terrain, 1943-1944, Brussel, Les Amis du CEGESOMA / De Vrienden van het CEGESOMA, 2009, 57 p., aan de prijs van 5 €, in plaats van 9 €. Om het werk te bestellen, klik hier. Een andere studie van Marcel Franckson (i.s.m. André Mairiaux), gewijd aan het verzet in een andere Waalse regio, Le Centre, Les saboteurs de Morlanwelz, Brussel, 2005, 103 p. is eveneens voor de prijs van 5 € beschikbaar.

 

 

  

  

Al evenzeer voor 5 € kunt u zich volgend zeer rijk gestoffeerd collectief boek over de politieke geschiedenis van de periode onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog aanschaffen: Luc Huyse en Kris Hoflack (red.), De democratie heruitgevonden. Oud en nieuw in politiek België 1944-1950, Gent, 1995, 230 p. Nog steeds voor 5 € is er het zeer mooie werk van Eric Hennaut over onze instelling, La Prévoyance sociale. Histoire et rénovation, Brussel, 2004, 71 p.

 

 

  

  

 Dan zijn er nog drie andere publicaties te koop aan de wel uiterst schappelijke prijs van 2,5 €. Het gaat om de acta vaneen interessante studiedag uit 1990: De [Tweede Wereld]oorlog doorheen universitair onderzoek en onderwijs / La [Seconde] guerre [mondiale] dans l'enseignement et la recherche universitaires, Brussel, 1990, 86 p., evenals twee inventarissen: Gerd De Coster en Dirk Martin, Kongo-archief van Jean Van Lierde, Brussel, 2001, 98 p., en Fabrice Maerten, Archives Luc Somerhausen, Brussel, 2002, 117 p. (over de wereld van patriottische kringen na de Tweede Wereldoorlog).

 

 

Voor de bestelling van een of meerdere van deze publicaties kunt u contact opnemen met Lieve Maes.


Fabrice Maerten

 

15 / 2 / 2012

 

  Terug