PDF Afdrukken E-mail

De Ontmoeting: erfgoed en historisch onderzoek over WO I

Op 9 december 2015 vond normaal de eerste editie plaats van 'De Ontmoeting', een interactieve studiedag waarop we de wereld van het historische onderzoek in contact brengen met de Vlaamse erfgoedsector.  De Eerste Wereldoorlog was het centrale thema. Deze studiedag is echter uitgesteld tot het voorjaar 2016. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.


 De eerste grote herdenkingsgolf van 100 jaar Eerste Wereldoorlog ligt achter ons. Heel wat erfgoedwerkers kijken vooruit en stellen zich de vraag: wat kunnen we de komende twee jaar nog doen rond de Eerste Wereldoorlog? Welke nieuwe thema's kunnen we nog aansnijden? En wat na 2018?

Deze vragen vormen het vertrekpunt van een studiedag die in Brussel plaatsvindt op 9 december. De studiedag is opgevat als een ontmoetingsmoment tussen erfgoedwerkers en onderzoekers. Zo willen we de vaak bediscussieerde kloof tussen academisch onderzoek en de erfgoedsector overbruggen.

 

Op 9 december krijgt u de stand van het nieuwste academische onderzoek naar de Eerste Wereldoorlog in België, een overzicht van mogelijke Europese subsidies, workshops rond thema's en insteken waar erfgoedwerkers en onderzoekers elkaar kunnen vinden, versterken en samenwerken.

 

Op het programma staan onder meer thematische workshops en een afsluitend gesprek tussen Piet Chielens (In Flanders Fields Museum) en Antoon Vrints (professor aan de Universiteit Gent). Voor deze studiedag werken we samen met het Vlaamse projectsecretariaat 100 Jaar Groote Oorlog en Faro, het Vlaams Steunpunt voor Cultureel erfgoed.

 

U vindt hier het programma.

 

 


5 / 11 / 2015

  Terug