PDF Afdrukken E-mail

De Oorlogskranten

Het bijzondere aan De Oorlogskranten is dat ze de geschiedenis van de twee wereldoorlogen en het interbellum vertellen aan de hand van de pers uit de tijd zelf.Bestel bij het CegeSoma tegen een verlaagde prijs de complete series of enkele nummers over de Eerste Wereldoorlog, het interbellum of de Tweede Wereldoorlog.

U kunt uw bestelling indienen via Isabelle Ponteville

 

Een langetermijnsproject

Het Nederlandstalige weekblad De Oorlogskranten verscheen van Kerst 2013 tot december 2016. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen de Londense uitgeverij Albertas en het CegeSoma, dat de wetenschappelijke leiding op zich neemt.

 

Een goed uitgeruste duik in de geschiedenis

Het bijzondere aan dit weekblad is dat het de geschiedenis van de twee Wereldoorlogen en het Interbellum vertelt aan de hand van de pers uit de tijd zelf (met nationale, regionale, clandestiene en buitenlandse titels). Ieder nummer doet een opmerkelijke episode herleven, van belangrijke militaire of politieke gebeurtenissen tot het dagelijks leven in oorlogstijd. Het blad volgt steeds hetzelfde stramien: het bevat facsimile's van kranten en nuttige handvaten om de censuur en ideologische propaganda te doorzien. Om de gebeurtenissen in hun historische context te kunnen plaatsen bevat ieder nummer ook door historici geschreven artikels.

 

Nieuw in de kiosken : Journaux de Guerre over de Koude Oorlog

Als gevolg van het succes van de reeksen over de Wereldoorlogen en het Interbellum wordt het avontuur van de Franstalige Journaux de Guerre voortgezet met een serie over het begin van de Koude Oorlog. Ontdek in de kranten uit de periode zelf – en de bijbehorende artikels – de belangrijkste momenten uit de Koude Oorlog waarin de door de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten gedomineerde blokken met onverenigbare wereldbeelden tegenover elkaar staan. In deze serie staan op het menu: de grote redevoeringen en doctrines die de ideologische basis vormen van het conflict (zoals de toespraak van Churchill in Fulton, de Truman- en Zjdanovdoctrines en het ontstaan van het Mccarthyisme); de grote crisissen (de Praagse Lente, de Blokkade van Berlijn, de atoomdreiging) en de oorlogen in Indochina, Griekenland en Korea. Er zal ook volop aandacht worden besteed aan het dagelijks leven en de culturele ervaring van de bevolking aan beide kanten van het IJzeren Gordijn.

 

Promoties

Het CegeSoma biedt voor een verlaagde prijs de complete series van de Eerste Wereldoorlog (51 nummers), het interbellum (21 nummers) en de Tweede Wereldoorlog (52 nummers) aan. U kunt ook afzonderlijke nummers uit deze series aankopen.


Hier vindt u de complete lijst met alle nummers van 1914-1918 en het Interbellum.

Hier vindt u de complete lijst met alle nummers van 1940-1945.


U kunt De Oorlogskranten bestellen bij het CegeSoma via e-mail (Isabelle Ponteville) of telefonisch (00 32 2 556 92 09).

 

TARIEVEN

- Complete serie van 51 nummers (1914-1918) - complete serie van 52 nummers (1940-1945) : €50 (in plaats van €200) (portkosten niet inbegrepen)

- Complete serie van 26 nummers (Interbellum): €25 (in plaats van €80) (portkosten niet inbegrepen)

- Per nummer: €1 (in plaats van €3,90) (portkosten niet inbegrepen)

 

 

14 / 12 / 2016

  Terug