PDF Afdrukken E-mail

Grote bestandscontrole in het CegeSoma!

Van 8 tot 18 januari werden alle troepen van het CegeSoma gemobiliseerd voor een grondige algemene controle van de collecties in onze magazijnen aan de Luchtvaartsquare.

 De laatste gedetailleerde bestandscontrole dateerde immers van 2014 voor de bibliotheek en zelfs van 2006 voor de collectie archieven – hoog tijd dus om opnieuw de handen uit de mouwen te steken!

 Met het onthaal in de deskundige handen van onze collega's van de Dienst Archieven Oorlogsslachtoffers, doken we de magazijnen in om compactus na compactus, rek per rek en plank per plank na te gaan of de boeken, thesissen, brochures, archieven en documentatiebestanden nog aanwezig waren en op de juiste plaats stonden.

Ook de burelen, waar zich doorheen de jaren nogal wat boeken en stukken hadden geaccumuleerd, werden onder handen genomen.

De bestandscontrole stond dit jaar overigens volledig in het teken van de nakende overstap naar het archiefbeheersysteem SAM. De gegevens die tijdens de voorbije weken werden verzameld, zullen dienen om de metadata van de bijna 2800 (!) afzonderlijke bestanden naar het nieuwe systeem te exporteren.

 Een titanenwerk, dat zeker, maar wel van cruciaal belang om onze lezers in de toekomst nog beter van dienst te zijn.

Onze leeszaal is opnieuw geopend voor het publiek.

 

 

 

 

   Terug