PDF Afdrukken E-mail

Een prijsverlaging én een verjaardagsnummer van het BTNG in 2019

Dankzij de financiële steun van  de Universitaire Stichting en het FNRS hebben we goed nieuws : de prijs van het BTNG wordt verlaagd. Als particulier betaalt u voortaan slechts 40 euro (excl. verzendkosten) voor een abonnement van vier nummers; instellingen betalen nog 60 euro (excl. verzendkosten). Voor een enkelnummer betaalt u voortaan nog slechts 15 euro (enkelnummer) of 25 euro (dubbelnummer). Boekhandelaars kunnen nog genieten van een korting van 20%. Deze drastische prijsverlaging gaat echter allesbehalve ten koste van de inhoud.

 Het eerste nummer van het BTNG  zal in juni 2019 verschijnen. Dit nummer zal vier artikelen bevatten, over de plaats van de Vlaming in de Duitse nationaalsocialistische huwelijkspolitiek, de activistische Raad van Vlaanderen (1917-1918), de Belgische militaire bewapeningspolitiek in de jaren 1930 en de Belgische diplomatie in relatie tot het Zaïre van president Mobutu. Het nummer bevat ook boekrecensies en een overzicht van nieuwe doctoraten.

Het daaropvolgende nummer staat ook in de steigers en wordt heel bijzonder. Niet minder dan drie verjaardagen vormen de aanleiding voor dubbelnummer 2-3 : de vijftigste verjaardag van het BTNG, de vijftigste verjaardag van het CegeSoma (Rijksarchief) en de herdenking van 75 jaar bevrijding van België.

Het dubbelnummer 2-3 wordt daarom een themanummer over '75 jaar geschiedenis WO II in België' met bijdragen van ca. 15 auteurs. Het nummer zal worden voorgesteld op een zitting in de senaat op 10 december 2019.

Een ideaal moment om uw abonnement te vernieuwen. U kan dit doen door een bericht te sturen aan Hilde Keppens (hilde.keppens@arch.be) met vermelding van 'abonnement BTNG'.

  Terug