PDF Afdrukken E-mail

Workshop Plunder of Art and Heritage in Belgium during the Second World War - 14 juni 2019

Onlangs heeft Patricia Grimsted, de bekende Amerikaanse onderzoeker naar door de Duitsers gestolen kunst en erfgoed in Europa gedurende de Tweede Wereldoorlog, een aantal Belgische onderzoekers benaderd met een verzoek om haar eerdere onderzoeks – en publicatieprojecten op te volgen.

 Amsab-ISG is onlangs een vrijwilligersproject gestart, als reactie op dit verzoek,  dat gecoördineerd wordt door Michel Vermote, in samenwerking met het CegeSoma.

Verschillende onderzoekers van diverse onderzoekscentra in België zijn betrokken (geweest)  bij dit onderzoeksveld.


CegeSoma en Amsab-ISG organiseren een workshop in Brussel op 14 juni 2019 om vroegere en recentere onderzoeksactiviteiten te bespreken en om de opportuniteiten voor verder  onderzoek te evalueren. 

Prof. Grimsted zal haar recente initiatieven voorstellen. Een aantal specialisten is uitgenodigd om over deze initiatieven te reflecteren.


Wie dat wenst kan deze gratis workshop bijwonen.

 

Het aantal deelnemers is beperkt. We mikken op Belgische en internationale onderzoekers die met het onderwerp vertrouwd zijn, studenten die werken aan gerelateerde onderwerpen en onderzoeksnetwerken die actief zijn op dit gebied. Het doel van de workshop is de communicatie en netwerking  tussen de onderzoekers te bevorderen en om opportuniteiten te bekijken  voor verder onderzoek en projectvoorstellen.

 

Workshop Plunder of Art and Heritage in Belgium during the Second World War - Vrijdag 14 juni 2019, CegeSoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel.

 


PROGRAMMA

  • 13:30-14:00 Welcome and Coffee
  • 14:00-14:15 Opening Remarks, by Nico Wouters (Belgian State Archives/CegeSoma)
  • 14:15-14:30 Introduction, by Michel Vermote (Amsab-ISH)
  • 14:30-15:15 Keynote "Plunder of Library Materials in Belgium by the Einsatzstab Reichsleiter Rosenberg", by Patricia Kennedy Grimsted (Harvard University)
  • 15:15-16:45 Round Table, moderator Dirk Luyten (Belgian State Archives/CegeSoma)
  • 16:45-17:00 Further Questions
  • 17:00 Wrapping up, by Donald Weber (Amsab-ISG)

The Workshop language is English.

 

Indien u interesse heeft om deel te nemen, gelieve dan te mailen naar isabelle.ponteville@arch.be. Als de zaal volzet is worden de inschrijvingen afgesloten.

 

 

  Terug