PDF Afdrukken E-mail
Welkom bij het CEGESOMA/Rijksarchief in België

Het CEGESOMA, Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij, is het Belgische kenniscentrum voor de geschiedenis van de conflicten van de 20ste eeuw. Het verricht onderzoek, doet aan publiekswerking en bewaart documentatie. Het vormt sinds 1 januari 2016 de vierde Operationele Directie van het Rijksarchief. Het is een platform voor wetenschappelijke en maatschappelijke activiteiten in binnen- en buitenland, in het bijzonder m.b.t. de twee wereldoorlogen.


De Oorlogskranten

Het bijzondere aan De Oorlogskranten is dat ze de geschiedenis van de twee wereldoorlogen en het interbellum vertellen aan de hand van de pers uit de tijd zelf.


Lees meer...

Belgium WWII : Een virtueel platform over België en zijn inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog

Sinds 27 september is het platform Belgium WWII online ! (www.belgiumWWII.be)


Informatie op het web is allesbehalve altijd betrouwbaar, maar toch wordt het internet steevast geraadpleegd bij het zoeken naar snelle antwoorden. Dit nieuwe platform is een interactief referentieinstrument voor wie over juiste en kwaliteitsvolle historische informatie wil beschikken over thema's met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in België. Lees meer...

    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11