Online catalogus Pallas

Pallas laat toe het archief, de bibliotheek en de afdeling Beeld en Geluid van het CEGESOMA met enkele muisklikken te doorzoeken.

 

De online catalogus Pallas consulteren

 

U kan in deze catalogus simultaan zoeken in de verschillende documentcollecties en archiefbestanden van het SOMA, of er een of meerdere uit selecteren en enkel daarin zoeken. Voor de archieven is ook de context voortdurend beschikbaar, u kan ze behalve met de klassieke zoekmethoden ook doorzoeken door ze systematisch te doorbladeren. Voor de inventarissen van de afzonderlijke archieven dient men het pdf-document aangegeven onderaan de beschrijving zelf te openen of in "zoeken in de archieven" de +toets voor de beschrijving aan te vinken.

Het is de bedoeling alle collecties van het CEGESOMA op deze manier te ontsluiten, momenteel is het volgende reeds consulteerbaar:

Alle fotobeschrijvingen zijn beschikbaar in de twee landstalen. Voor de archiefbeschrijvingen geldt dat alleen voor de hoogste niveaus, de overige zijn opgesteld in de taal van de catalograaf.

 

Misschien heeft u een heel specifieke vraag over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog of de conflicten van de twintigste eeuw. U kan ze rechtstreeks voorleggen aan Lieven Saerens.