PDF Afdrukken E-mail

Het vernieuwde Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis

 Het vernieuwde Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis (BTNG) is een geïllustreerd wetenschappelijke tijdschrift over de 19de en 20ste eeuwse Belgische geschiedenis. Het is het resultaat van een fusie tussen het oude BTNG (1969-2011) en de Bijdragen tot de Eigentijdse Geschiedenis (1996-2011). Het bevat toonaangevende artikelen, een overzicht van lopend doctoraatsonderzoek, recensies over wetenschappelijke literatuur en debatrubrieken. In het editoriaal van het eerste nummer vindt men nadere uitleg (klik hier om het te raadplegen).

Het tijdschrift is sinds 2007 opgenomen in de ISI Arts and Humanities Citation Index. Er verschijnen vier nummers per jaar. Het tijdschrift publiceert artikelen in het Engels, Frans en Nederlands. Het vernieuwde BTNG wordt uitgegeven door het CEGESOMA. Het beschikt over een eigen website (klik hier om het te raadplegen).

 

Het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis publiceert een themanummer over de geschiedenis van de psychiatrie in België

 Het nieuwe nummer (vierde nummer van 2017) van het BTNG is verschenen. Het gaat om een themanummer over de geschiedenis van de psychiatrie in België, onder supervisie van gastredacteuren Benoît Majerus (Université de Luxembourg) en Anne Roekens (Université de Namur). Lees meer...

De ‘Bijdragen’ (1970-1995) toegevoegd aan het digitaal archief van het BTNG

 De zeventien volumes van het tijdschrift 'Bijdragen tot de Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog' (1970-1995) zijn toegevoegd aan de site van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis (BTNG) (http://www.journalbelgianhistory.be/nl). Alle artikelen zijn gratis en via trefwoorden digitaal ontsloten. Dit betekent dus dat voor het eerst het digitale archief van drie tijdschriften centraal is samengebracht : de oude 'Bijdragen tot de Geschiedenis van WO II', het BTNG (vanaf 1969) en de 'Bijdragen tot de Eigentijdse Geschiedenis' (BEG, 1996-2011).
Lees meer...

BELGISCH TIJDSCHRIFT VOOR NIEUWSTE GESCHIEDENIS : Het dubbelnummer BTNG 2017 is verschenen

Met grote vertraging is het dubbelnummer (2-3) van 2017 verschenen. Lees meer...

BELGISCH TIJDSCHRIFT VOOR NIEUWSTE GESCHIEDENIS – Het eerste nummer van 2017 is verschenen

  

De artikels in dit eerste nummer van 2017, twee in het Frans en twee in het Nederlands, illustreren opnieuw de diversiteit van het onderzoek over de Belgische geschiedenis van de Nieuwste Tijd.

 

  Lees meer...

Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis – 2016, nr. 4

  

Ons tijdschrift is onmisbaar voor al wie de meest recente ontwikkelingen wil volgen van het wetenschappelijk onderzoek over de hedendaagse geschiedenis van België.

Ons nieuw dubbelnummer bevat zes artikelen met vernieuwend onderzoek. Lees meer...

Een vernieuwde website

De website van het BTNG – het referentietijdschrift voor Belgische hedendaagse geschiedenis – werd onlangs vernieuwd !

Het is nu mogelijk om via trefwoorden artikelen te zoeken per categorie (recensies, doctoraatsonderzoeken, debat) of zelfs per themanummer.

Dankzij de nieuwe en meer gebruiksvriendelijke layout van de website kan u binnenkort ook het tweede themanummer van dit jaar ontdekken, dat gewijd is aan de Belgische militaire geschiedenis vóór 1914.

Wij wensen u veel plezier bij de (her)ontdekking van deze website !

Abonneren of bestellen van een los nummer van het BTNG

Abonnement Een abonnement omvat 4 nummers, waaronder 1 dubbel nummer:
nr.1 (mei), nrs. 2-3 (september), nr.4 (december)
particulieren : 65 € excl. portkosten
instellingen : 90 € excl. portkosten
boekhandelskorting 30 %

Een los nummer bestellenparticulieren : 25 € (dubbel nummer 50 €) excl. portkosten
instellingen : 35 € (dubbel nummer 70 €) excl. portkosten
boekhandelskorting 30 %
Lees meer...

Redactie van het vernieuwde BTNG

Hoofdredactie

Nico Wouters (CegeSoma-ARA) & Catherine Lanneau (ULg)

EindredactieAlain Colignon (CegeSoma) 

RedactiesecretarisIsabelle Delvaux (CegeSoma)
Lees meer...

    1   2