PDF Afdrukken E-mail

Tamar Cachet


Photo de Tamar CachetTamar Cachet (°1992) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent. Haar masterscriptie handelde over het gebruik van foto's van oorlogsdoden in de geïllustreerde pers tijdens WOI. Deze scriptie was gekoppeld aan haar stage bij het Fotomuseum van Antwerpen waar ze assisteerde met de inhoudelijke uitwerking van de tentoonstelling 'Shooting Range: Fotografie in de Vuurlinie ?' over fotografie tijdens WOI.

 Tamar behaalde vervolgens ook een Master in Public History aan de University of Western Ontario in Canada waar ze focuste op de 'vertaling' van geschiedenis naar historische fictiefilm en documentaire.

 

Sinds oktober 2016 is ze projectmedewerkster van het BRAIN-project Belvirmus.

 


02/556.92.17 – Tamar Cachet 

 

 

Boeken
  • Henneman, Inge, Maureen Magerman, Lyne Viskens, Tamar Cachet, Bruno De Wever, Gita Deneckere & Johan Pas, Shooting Range: Fotografie In De Vuurlinie ?, Antwerpen, FoMu, 2014.
Artikelen
  • “Motieven om oorlogsdoden te tonen in de pers. De dood fotografisch verbeeld in de geillustreerde pers tijdens de Eerste Wereldoorlog”, in Tijdschrift voor Mediageschiedenis, vol 19, n° 1, 2016, p. 35-59.