Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij- Luchtvaartsquare 29 - 1070 Brussel (België)

file  Documenten Achille Simoens betr verzet en vaderlandslievende plechtigheden
file   Documenten met betrekking tot verzetswerk ; documenten van diverse Belgische ministeries ; brieven en briefkaarten ingekomen bij Achille Simoens, . - 1 pak.
file   Documenten met betrekking tot verzetswerk, waaronder een getuigschrift van erkenning als gewapend weerstander, een invaliditeitsbewijs, en een kopie van het militair zakboekje, . - 1 omslag.
file   Documenten betreffende het diamanten priesterjubileum van Mathieu Voncken en de officiële inhuldiging van een monument voor de gefusilleerden te Oostakker - Briefwisseling in verband met scholen op bedevaart naar Oostakker et documenten betreffende een bezoek in Luik - Reeks gedichten van vaderlandslievende inslag en documenten met betrekking tot oorlogsslachtoffers, . - 1 pak.
file   Brieven ingekomen bij Achille Simoens, onder meer vanwege het "Herdenkingscomité der exexcutie-oorden Rieme en Oostakker", . - 1 omslag.
file   Schriftelijke gekopieerde uittreksels uit enkele dag- en weekbladen - toespraak door Albert Minsart aan de kinderen van een Luikse school - Interview door de Nederlandse zender "Radio Zuid" - Brieven bij Achille Simoens, . - 1 omslag.
file   Reeks teksten, foto's en documenten met betrekking tot St Joris Day in Zeebrugge, het Yzergedenkteken voor koning Albert te Nieuwpoort, het Herinneringsmuseum "Salient Museum '14-'18" te Ieper, de Slag der Zilveren Helmen, het Oord der Gefusilleerden in Gent, Rieme en Oostakker, de inwijding van de "Buffalo" watertank te Kotem-Maasmechelen, . - 1 pak.
file   Foto's van en teksten over het monument voor koning Albert te Nieuwpoort - Brieven en briefkaarten ingekomen bij Achille Simoens - Uittreksels (ook handgeschreven) uit diverse dagbladen waaronder een oorlogseditie van "Le Soir" - Toesparaak van R. Schotte ter gelegenheid van de aanwerking van de Vlam op het graf van de Onbekende Soldaat te Parijs in 1980 - Teksten met betrekking tot Gabrielle Petit en het Amerikaanse Memoriaal in de Ardennen, . - 1 pak.
item   Le Vétéran. Organde de la Ligue Nationale des Vétérans du Roi Léopold III / De Veteraan. Tolk van het Nationaal Verbond der Veteranen van Koning Leopold III, 20 / 4, 12/1977.