Home » News » Een nieuwe collega versterkt het wetenschappelijk team van het CegeSoma

Een nieuwe collega versterkt het wetenschappelijk team van het CegeSoma

Michael Auwers

Sinds 1 oktober 2020 werkt Michael Auwers bij het CegeSoma. Wie is hij en wat zullen zijn verantwoordelijkheden zijn ?

Hieronder volgt een klein portret.

Michael Auwers studeerde Toegepaste Taalkunde aan de KULeuven en de Università degli Studi di Trieste, en Internationale Betrekkingen en Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Daar behaalde hij in 2014 een doctoraat met een proefschrift over de sociaal-culturele geschiedenis van het Belgische diplomatieke corps in de late negentiende en vroege twintigste eeuw.
Nadien werkte hij kort in het secundair onderwijs en iets langer bij een wetenschappelijke uitgeverij. Van 2015 tot 2020 was hij praktijkassistent Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Hij publiceerde voornamelijk over de geschiedenis van diplomatieke praktijken en van het Belgisch buitenlands beleid.
Bij het CegeSoma zal hij in eerste instantie instaan voor het coördineren van het onderzoek over de Koude Oorlog in België, waarmee hij vanuit dat thema meteen geïntegreerd zal worden in publieksgeschiedenis, workshops en conferenties, communicatie en andere activiteiten. Daarnaast zal hij ook enkele lopende initiatieven mee ondersteunen, zoals het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis.
Welkom Michael ...