Home » News » Het CegeSoma in de media

Het CegeSoma in de media

https://pixabay.com/fr/photos/vieux-t%C3%A9l%C3%A9viseur-documents-1149416/

Na de grote belangstelling voor de uitzending van 25 november laatstleden op  ‘la Une’ (RTBF) over de kinderen van de collaboratie en voor de drie afleveringen van 'Regards d'historiens' (in het Frans), opgenomen in aanwezigheid van zeven historici, specialisten op dit vlak, bleef het CegeSoma eind 2020 zeer aanwezig in de media.

Op zaterdag 28 november was Koen Aerts te gast bij Radio 1 voor een uitzending over hetzelfde onderwerp te beluisteren of herbeluisteren via deze link.

Op zaterdag 5 december nam Chantal Kesteloot samen met Laurence Schram (Kazerne Dossin) deel aan de uitzending ‘Retour aux sources’ op ‘la Trois’ (RTBF/TV) over de plundering van Joodse appartementen [de « operatie Meubels » (Möbel Aktion)].

De volgende zaterdag, 12 december, was het de beurt aan Fabrice Maerten. Hij nam in het kader van dezelfde uitzending ‘Retour aux sources’ op ‘la Trois’ (RTBF/TV) deel aan het debat over het Rode Orkest (de naam die de Gestapo gaf aan een aantal groepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in verbinding stonden met de Sovjetunie en weerstand boden aan het nazisme) in het gezelschap van André Possot (auteur/vertaler en gepassioneerd door de geschiedenis van het Rode Orkest in België).

Als u die twee uitzendingen (in het Frans) niet heeft kunnen zien of als u ze wil herbekijken, dan kan dat via het ‘Auvio’-platform van de RTBF  (u moet zich wel eerst aanmelden, wat gratis kan):