Archief Etienne Woestyn

  • Toegankelijkheid en raadpleging: Het archief “Etienne Woestyn” kan worden ingekeken tijdens de openingsuren van de leeszaal. De inhoud is vrij raadpleegbaar. Reservatie.
  • Reproductie :  De inhoud van het archief mag vrij worden gereproduceerd in de leeszaal. Voor aanvraag van een reproductie door het CegeSoma-team vind je alle praktische informatie hier.
  • Toegangen : Inventaris AA 1633

Beschrijving van het bestand:

Archief van Etienne Woestyn, directeur-generaal van de Directie controlediensten (van de bevoorrading)

Etienne Woestyn (1907-1999) was tijdens de bezetting directeur-generaal van de controlediensten. Na de oorlog werd hij voor verklikking veroordeeld tot zes maanden gevangenis. Hij werd er ook van beschuldigd aan het ministerie voor arbeid een lijst te hebben bezorgd van werkweigeraars en van drukker Gaston Navez te hebben aangegeven omdat deze papier leverde aan het Verzet. Het meeste archief gaat over het repressiedossier van Woestyn.

Voor meer informatie:

  • Koen Aerts, Dirk Luyten, Bart Willems, Paul Drossens en Pieter Lagrou (dir.), Was opa een Nazi? Speuren naar het oorlogsverleden, Tielt, Lannoo, 2017.
  • Van den Wijngaert, Mark, Bruno De Wever, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Patrick Nefors, Luc Vandeweyer, and Marnix Beyen. België Tijdens de Tweede Wereldoorlog, Antwerpen, Manteau, 2015.