Visite en salle de lecture CegeSoma

Bezoek aan onze leeszaal

Via een bezoek aan onze leeszaal kan u onder bepaalde  voorwaarden archieven, boeken of andere documenten bewaard bij het CegeSoma consulteren en kopiëren (zie het leeszaalreglement, in herwerking- tarieven).  Uitleen is niet mogelijk. Inschrijven is gratis maar verplicht.

Openingsdagen en –uren : Van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 9u. to 16u.30 (doorlopend).

Voorziene sluitingsdagen in 2019:

Woensdaq 1mei : Feest van de Arbeid - donderdag 30 mei : Hemelvaart - vrijdag 31 mei : dienstvrijstelling  - donderdag 15 augustus : O.L.V. Hemelvaart - vrijdag 16 augustus: dienstvrijstelling - vrijdag 1 november : Allerheiligen - vrijdag 15 november : Feest van de Dynastie – van maandag 23 december 2019 tot woensdag 1 januari 2020 : Kerst en Nieuwjaar.

Raadpleging van Documenten:

Maximum aantal documenten dat in reservatie gelegd kan worden : 20 stukken.
Duurtijd van de stukken in reservatie: twee weken (zie punt 9 van het leeszaalreglement) (reglement in herwerking).

Bewaarplaats van de stukken en beschikbaarheid:

  • Depot Luchtvaartsquare : Boeken, thesissen, manuscripten en de meerderheid van de archieven. Dagelijkse ophaling van de aanvragen om 9u.30, 10u.15, 11u.15, 13u.30, 14u.30 et 15u.30.
  • Belgradodepot : Tijdschriften, persknipsels, jaarboeken, de beeld- en geluidcollecties en specifieke archieffondsen. Dagelijkse ophaling van stukken, met verplichte online aanvraag en reservatie voor maandag 8u00. De documenten zijn beschikbaar in de leeszaal van de Luchtvaartsquare vanaf dinsdag 9u00 (behoudens een bericht van onze kant).

    Onze leeszaal beschikt ook over een ‘digitale hoek’ voor de consultatie van gedigitaliseerde stukken.

    Indien u vooraf weet hulp of advies nodig te hebben tijdens uw bezoek, aarzel niet om uw bezoek enkele dagen op voorhand voor te bereiden door ons een mail te sturen met het doel van uw onderzoek en de dag dat u wenst langs te komen. Een onderzoeker van dienst staat graag ter uwer beschikking.

    Heeft u een praktische vraag aangaande uw leeszaalbezoek ? Klik hier.