Home » Event » How to Win a War? The logistics of modern warfare, from the Second World War to the Russo-Ukraine War

How to Win a War? The logistics of modern warfare, from the Second World War to the Russo-Ukraine War

De dramatische terugtocht van het Oekraïense leger uit Avdiivka deze week heeft nogmaals de cruciale rol van de logistiek in de oorlogsvoering aangetoond. Je kan je positie onmogelijk handhaven als de vijand meer dan tien keer zoveel granaten heeft. De Russische inval in Oekraïne betekende de terugkeer van de conventionele oorlog in Europa, een totale oorlog waarin de beschikking over oorlogsmiddelen beslissend is.
We kunnen niet altijd zo maar lessen trekken uit de geschiedenis, maar om de uitdagingen van vandaag te begrijpen kan de studie over het laatste conventionele conflict in Europa ons wel een inzicht bieden. Dat is precies wat Philips O’Brien ons van 18 tot 21 maart wil aantonen in een reeks van vier conferenties (in het Engels). Deze vinden plaats in het kader van de 'Internationale leerstoel Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog 2023-2024', die voor de elfde keer georganiseerd wordt door de Faculteit Filosofie en Sociale Wetenschappen van de ULB, ter nagedachtenis van Jean Vanwelkenhuyzen, historicus van de Tweede Wereldoorlog en de eerste directeur van het CegeSoma.

U bent hier allen van harte welkom op. De eerste conferentie sluit af met een receptie. Daarom vragen we u … om logistieke redenen … om u in te schrijven.

Alle info vindt u hieronder.